Hva skjer?

I løpet av året er det flere arrangement på Bygdetunet. I sommerhalvåret har vi kafé og utstilling. I midten av september er det Eplefestival, der epler og markens grøde er i fokus. I vinterhalvåret er det intimkonserter og julemarkedet “Glædelig jul”.

Ta kontakt

Aktiviteter på Lier Bygdetun 2025

DatoAktivitet

Hver torsdag
kl. 11.00-13.30

Torsdagskafé.

Kafeen i Gjestgiveriet er åpen hver torsdag hele året, med unntak av helligdager.

Salg av smørbrød, sveler og drikke.

Onsdag

19. mars

18.00

Intimkonsert i skjenkestua.

Trioen Frode Kjekstad, Miriam Paulsen og Stig Hvalryg.

Repertoaret vil bestå av standardlåter, men også noen spennende overraskelser kan publikum vente seg. Her går det både fort og sakte, alt fra heftig og groovy swing til vakre ballader - og det meste imellom.
Billetter 300,- kan kjøpes her. Billetter kan også kjøpes i døra, men forbehold om at det er billetter igjen. Dørene åpner 18:00, konsertstart 19:30.

2. påskedag
21. april 

kl. 11-15

Åpen søndag med påskeaktiviteter.

Kafeen, landhandel, bakstehus og verksteder er åpne. 

Besøk også våningshuset fra Egge som er under bygging. Her kan dere møte håndverkerne og de frivillige som jobber med gjenreisingen.

Gratis inngang. 

Torsdag 
24. april

kl. 18

(dørene åpner kl. 17.30)

Temakveld om epler og bærekraft.

 

Eplet er mer enn bare en frukt – det er et symbol på kultur, historie og bærekraft. I denne samtalen tar forfatter Torolf Kroglund, med utgangspunkt i sin bok "Eplet - en reise i Edens hager", oss med på en reise gjennom eplets betydning for norsk og global matproduksjon. Sammen med journalist Sigri Sandberg utforsker han hvordan epledyrking speiler vår tids store utfordringer: klimaendringer, biologisk mangfold og lokal matproduksjon.

 

Epleprodusent Harald Buttedal deler sine erfaringer fra hverdagen som bonde i Lier. Han gir et innblikk i hvordan det er å leve av epleproduksjon i et moderne landbruk – hvor balansen mellom bærekraft og økonomisk overlevelse ofte kan være utfordrende. Hvordan kan bønder tilpasse seg nye krav og samtidig sikre at norsk fruktproduksjon forblir levedyktig?

 

Gjennom en engasjerende samtale og et personlig innblikk i bondens virkelighet, løftes viktige spørsmål om fremtidens matforsyning, naturens sårbarhet og vår evne til å ta vare på tradisjoner i møte med nye utfordringer.
Etter samtalen på scenen blir det enkel servering, med utgangpunkt i eplet selvsagt, og mulighet for samtaler med de som har vært på scenen og de andre i publikum.
Arrangementet er en del av bibliotekets bærekraftsuke.

 

Servering av tilslørte bondepiker, eplemost fra Buttedal og kaffe.

Pris: kr. 100,- (inkluderer servering).

Billetter kjøpes i døra.