Frivillighet

Frivilligheten på Lier Bygdetun er organisert i en egen frivilligsentral, med egen koordinator som legger til rette for frivilligheten.

Hvert år legges det ned 14 hele årsverk med frivillig arbeid på Lier Bygdetun. Faste dugnadsdager er mandag og torsdag 10-14, men frivilligheten strekker seg mye lengre. Nesten all aktivitet på tunet skjer ved hjelp av frivillige. Frivilliggruppa er stor, og man jobber med det man har lyst til og så mye man har overskudd til. Frivilligheten gir samhold, nettverk og mang en god latter.

 

Byggruppa

Setter opp bygg, restaurerer og vedlikeholder bygningsmassen. Dette er gruppa for deg som liker å jobbe med hammer og spiker, og som liker praktisk arbeid.

 

Kafégruppa

Arrangerer kafé om sommeren og ved arrangementer som Eplefestivalen, julemarked og konserter. Dette er gruppa for deg som liker fart, som kunne tenke deg å være med på drive kafé, som liker å steke sveler eller som kunne tenke deg å sitte i kassa.

 

Bakstegruppa

Holder åpent bakstehus ved arrangementer, og baker for salg i kaféen. Dette er gruppa for deg som kunne tenke deg å fyre i baksteovnen og som liker å bake.

 

Omvisergruppa

Holder omvisninger på bestilling og ved åpne arrangementer. Dette er gruppa for deg som liker å formidle, som er interessert i historie, og som liker utveksling med andre.

 

Hagegruppa

Lier Bygdetun har store hageanlegg med historiske blomster og stauder. Dette er gruppa for deg som elsker planter, hagearbeid og alt som spirer og gror.

 

Pomologisk gruppe

Lier Bygdetun har omkring 100 forskjellige fruktsorter og pomologisk gruppe har ansvar for å stell og pleie av frukttrærne. Gruppa høster epler og produserer eplemost for salg. Dette er gruppa for deg som liker stell av frukttrær og eplehøsting.

 

Gruppa for bibliotek, arkiv og medier

Lier Historielag har et bibliotek plassert på Lier Bygdetun. Det har et utvalg av bøker, tidsskrifter og bilder av lokalhistorisk verdi.

Lier Historielag har et digitalt arkiv med over 7000 historiske bilder fra Lier. Arkivgruppa registrerer, digitaliserer og bevarer bilder, medier og arkiver fra forskjellige organisasjoner i Lier. Dette er gruppa for deg hvis du liker historiske kilder - registering, sortering og arkivering.

 

Ane Marie Heggemsnes og Else Marie Skogen serverer på Lier Bygdetun

Hvis du er interessert i å bli frivillig på Bygdetunet, ta kontakt med Siri Røsbak Glosli på telefon 996 19 689 eller e-post siri@lier-bygdetun.no