TIDSREISEN 2017

2015
Reis 100 år tilbake i tid på Lier Bygdetun, en uke med spennende aktiviteter og opplevelser. kl. 09 - 15 hver ukedag. (UKE 26) Samarbeidsprosjekt mellom Lier Kommune, Lier Husflidslag, Lier Bygdetun og Lier Historielag.

Totalt 48 barn i alderen 8-13 år får være med på Tidsreisen. Barna blir tatt i mot av husfrua på gården mandag morgen kl09 ved parkeringsplassen nedenfor bygdetunet. Deretter venter en reise gjennom tidsmaskinen 100 år tilbake i tid; mobilen må ligge igjen i 2015, så får barna nye navn og ikke minst tidsriktige klær.

Barna får prøve gårdslivet på 1900-tallet og alt det innebar av arbeidsoppgaver. Barna blir delt i grupper og skal gjennom flere oppgaver i løpet av dagen.

Nytt av året er den store bakerovnen, der barna skal være med å bake brød hver morgen. De skal også ut i enga og skogen og samle urter til safting og annen matlaging. Målet er å vise barna at for 100 år siden var kortreist mat en del av hverdagen - noe alle kan ta med seg i egen hverdag. Utover dette skal de få prøve seg på toving, sy i knapp, linjegymnastikk, skolehverdag, pressing av blomster, bygge gapahuk, gamle leker, hesje og dyrestell med mye mer.

Tidsreisen støttes av Sparebankstiftelsen.


Med vennlig hilsen

Katrine Smemo Granlund
Kulturrådgiver/ Leder Ungdom og fritid
Kultur og fritid
Lier Kommune
Tlf: 32 22 02 53 / 938 57 022
Besøksadresse: 2 etg. Fosskvartalet (ved siden av biblioteket), Lierbyen
Postadresse: Lier Kommune, pb 205, 3401 Lier
Et møtested i grønne Lier

Bygdetunet ligger flott til i Lierdalen. På Lier Bygdetun kan du også oppleve lokalhistorien i et levende miljø.
Lier Bygdetun drives med stor dugnadsinnsats fra både frivillige, medlemmer av historielaget og andre frivillige foreninger.

I løpet av året holdes flere godt besøkte arrangement, som Julemarkedet og Kulturminnedagen. Under arrangementene arrangeres ofte aktiviteter for barn, som hest- og traktorkjøring. Og på Gjestgiveriet er det bevertning.